Cercar en aquest blog

dimecres, 31 d’octubre del 2012

Els marcadors socials

A una de les classes de GITIC vam treballar 3 tipus de marcadors socials, el Delicious, el Mister Wong i el Pearltrees.


Els marcadors socials són una forma de guardar, classificar i compartir enllaços a Internet i així facilitar-nos la selecció de les pàgines.





Ara explicaré els 3 tipus de marcadors socials que hem treballat amb en Jorge:


1) Mister Wrong (http://www.mister-wong.es)

És una pàgina que permet emmagatzemar els adreces d’Internet interessants de la xarxa amb un sistema d'etiquetes que es poden compartir amb altres usuaris. Es poden crear grups d'usuaris que comparteixen els mateixos interessos o bé seguir l'activitat de determinades persones



2) Delicious (http://delicious.com
És un servei de gestió d'adreces d’interès socials a través del web. Permet guardar i recuperar a la xarxa les adreces d'interès, de manera que són consultables en línia i no només localment. També en facilita la categorització amb paraules clau (etiquetes), fet que n'agilitza la localització i també permet compartir-les amb altres usuaris del servei i així conèixer qui ha desat un determinat enllaç.

3) Pearltrees (http://www.pearltrees.com
És una eina visual de curació i de col·laboració que permet als usuaris recopilar, organitzar i compartir qualsevol URL que troben en línia, així com per pujar fotos i notes personals.


Aquella classe m'ha servit per conèixer noves i interessants coses que em serveixin al llarg de la carrera i al llarg del meu futur professional. Trobo que hi ha moltes avantatges a l’utilitzar els marcadors socials, entre d’altres, és més eficaç i ràpid a l’hora de tenir informació sobre un tema en concret.


Fins aviat i a ser feliç@s! :-D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada