Cercar en aquest blog

divendres, 19 d’octubre del 2012

CmapTools

En una de les classes, en  Jorge  ens va ensenyar 
el programa CmapTools.

Es tracta d'un programa lliure que funciona en els sistemes operatius Windows, Linux i Mac. És un programa gratuït per els centres educatius i les entitats sense ànim de lucre. Serveix per dissenyar mapes conceptuals en línia i per tant tothom pot veure'ls. A més, a l'hora de registrar-nos,  se'ns crea una carpeta  pròpia   on   se'ns   guarden   tots   els   mapes conceptuals que anem fent.

Les seves característiques principals són les següents:
  • Permet crear mapes conceptuals de qualsevol tipus i establir relacions entre els objectes
  • Als conceptes se'ls pot afegir recursos de so, vídeo, text, etc
  • Els mapes generadors amb CmapTools poden ser exportats a diferents formats, com gràfic, pdf o pàgina web
  • Permet el treball en col·laboració amb Internet, de forma de diferents persones poden, al mateix temps, generar un mapa conceptual.

En relació amb aquest programa, en Jorge ens va comentar que l'utilitzaríem per crear l'esquema dels conceptes que anem aprenen a les sessions de GITIC i relacionar-los entre ells de forma esquemàtica i així quan acabéssim el semestre, tinguéssim un esquema amb tots els conceptes importants que haguem treballat amb ell. D'altra banda, l'Ester Herrero i jo, a l'hora de realitzar la presentació d'Identitat i Territori el vam utilitzar per la introducció.

Personalment, l'utilitzaré per fer tots els esquemes que ens vagin demanant els diferents professors ja que és una eina molt útil i fàcil de fer servir i que t'estalvia molta feina perquè és ràpida i senzilla. Contra més classes de GITIC vaig fent, més programes interessants vaig descobrint i me'n adono més que hi ha moltíssims programes que valen la pena i que m'ajudarien molt que no sé de la seva existència. Espero que poc a poc vagi descobrint tots aquests programes que em facilitin un millor treball.

Fins aviat i a ser feliç@s! :-D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada