Cercar en aquest blog

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Google Drive


Google Drive és un servei d'emmagatzematge d'arxius en línia. Per obtenir-lo, s'ha d'obrir el navegador Google Chrome, i crear-te un compte i anar a Web Store i descarregar-te'l. Quan ja te l'has descarregat, ja pots gaudir de molts avantatges útils i desconeguts per a molts. Té diferents tipus de documents, entre altres, una presentació, un full de càlcul, un document de text, un formulari, etc.
Aquests documents es poden compartir entre diferents usuaris i modificar a l'hora. És una eina molt útil per poder fer treballs en grup. No cal estar físicament al mateix lloc, cadascú des de casa pot tenir el document de text obert i anar-lo modificant mentre els altres usuaris poden anar veient que estàs fent. A més, també hi ha un xat al costat que et serveix per poder-te anar comunicant amb els altres membres del grup.
Un cop vols desar el que has fet, se't guarda directament a la teva carpeta d'usuari on tens tot el que has fet. Això té una avantatge, ho pots veure des de qualsevol ordinador, ja que només t'has d'identificar amb el teu nom d'usuari i contrasenya i ja tindràs al teu abast tots els documents que hagis fet amb el Google Drive. Altres opcions que tens, és per exemple “pública al web” i llavors va directe al bloc o a on hagis escollit. També es pot enviar per correu i tu escullis si ho vols enviar en word, en .odt, en pdf o el que creguis oportú.
És semblant al programa Dropbox on també pots guardar els arxius online.


OPINIÓ PERSONAL
Aquesta eina la he trobat molt útil i interessant. No l'havia escoltat mai, no sabia de la existència. Crec que és una sort poder accedir als teus documents en qualsevol ordinador sense necessitat d'enviar-t'ho al correu o portar un usb. A més, el Jorge ens ha dit, que és una aplicació més segura que si et guardes els documents a carpetes dins de l'ordinador.
Primerament, al assabentar-me de com anava, em creava una mica de desconfiança. Realment no sabia on guardava els documents, era tot molt superflu i tenia por que es poguessin perdre. Després en Jorge ens va aclarir els dubtes i em vaig quedar més tranquil·la.
Crec que aquesta aplicació ens l'haurien d'haver ensenyat abans. Té molts avantatges, com per exemple, a l'hora de fer gràfiques, fulls de càlcul, qüestionari, es fa en un moment i t'ho calcula tot el mateix programa. Si ho hagués sabut a l'hora de fer el meu Treball de Recerca, m'hagués estalviat molta feina..
Per altra banda, com he comentat abans, per fer treballs en grup és un luxe, ja que no t'obliga a estar present amb tots els integrants del grup. És molt dinàmic i et facilita la comunicació entre totes les persones.


A CLASSE
Un cop en Jorge ens va explicar què era el Google Drive i per a què servia, ens va ensenyar a manejar-lo. Vam obrir un document de text, una presentació, un formulari i un full de càlcul. Ens ensenyava que es podia fer amb cada fitxer i així no tenir problemes al fer-ho a casa.

En la següent sessió, quan ja estàvem familiaritzats amb el Google Drive i ja el sabíem manejar una mica millor, vam aprofundir i ens va ensenyar a fer altres coses, amb una mica més de dificultat, però que també eren molt útils.

Primer de tot ens va ensenyar a penjar al bloc un document de text fet anteriorment amb Google Drive.



En segon lloc, vam fer el mateix però amb una presentació, també del Google Drive.




En tercer lloc, amb un formulari.




Per altra banda, també ens va ensenyar com es pujava al bloc un lloc determinat que buscaves al mapa de Google.


Mostra un mapa més gran


I per acabar, ens va ensenyar dues pàgines web, desconegudes per a mi, però que em va agradar molt saber de la seva existència perquè penso que les utilitzaré força que són; una web per veure vídeos http://prezi.com
 i una altra per escoltar música http://goear.com i també ens va ensenyar a penjar-los al bloc.









Fins aviat i a ser feliç@s! :-D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada